In de rij voor een zoen

13 januari 2012 at 13:06 4 reacties

“Staat u ook in de rij voor de dame met de mooie lippen?” vroeg Joop aan de man die hoogst waarschijnlijk in de rij stond. De man draaide zich half om naar Joop, glimlachte en draaide toen weer terug. Joop staarde naar de nek van de man en naar zijn wat viezige bontmuts. Ineens draaide de man zich weer om, glimlachte weer en draaide weer terug. En toen nog een keer.

Joop tikte de draaiende man op de schouder. “Ik wil alleen maar weten of u in de rij staat of niet. Moet u daar nu zo vaak voor om uw as draaien?” De man draaide zich om en staarde naar de zelfgebreide trui van Joop met een grote hobo erop.
De rij schoof ondertussen een stukje op en de man draaide zich snel even om om zijn pasje te zetten.
“Meneer,” zei Joop, “Ik speelde tot voor kort altijd hobo zoals u misschien al dacht, maar ik weet ineens niet meer waarom.”
De draaiende man liet zijn schouders zakken en haalde ze weer op.
“Ik sta hier al heel erg lang in de rij, heel erg lang,” zuchtte hij en keek naar de dame.

De dame stond nu een man met een beest onder zijn arm te zoenen. Het duurde inderdaad lang. Plotseling stopte ze, ze glimlachte naar de man met het beest en knikte naar de volgende in de rij. Een klein mannetje schoof naar voren en de dame begon nu hem te zoenen. Hij had een tuinbroek aan en deed me aan een kabouter denken. De vrouw moest iets voorover bukken en legde zelfs een hand op de schouder van het mannetje. Ze zoende hem innig en het mannetje bewoog minuten lang nauwelijks. Hij ging alleen lichtjes met zijn billen heen en weer.

De draaiende man draaide nog een keer om zijn as, nam zijn bontmuts af en gromde licht. Je zag dat hij iets ging schreeuwen.
“Hé hé,” riep hij plotseling. De rij keek om en de dame stopte meteen met zoenen. “Schiet verdomme eens op met dat zoenen. Ik heb wel wat beters te doen dan hier in de rij te staan! En ik niet alleen.” Hij wees naar Joop. “Hier. Deze meneer met zijn hobotrui speelde tot voor kort altijd hobo en nu weet hij niet meer waarom!” Hij balde zijn vuist. “Opschieten dus!”
De kabouter wilde verder zoenen, maar de dame zag Joop en knikte snel naar de volgende in de rij. De kabouter maakte een wegwerpgebaar.

Advertenties

Entry filed under: Verhalen.

Fanfaren Het huis naast de fabriekspijp

4 reacties Add your own

 • 1. cornutus  |  13 januari 2012 om 18:25

  Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die zich niet zouden bescheuren om zo’n verhaal. Wel sympathiek van die vent met die nek. Eigenlijk. Toch?

  Beantwoorden
 • 2. Bea  |  13 januari 2012 om 20:15

  Krijg zelf zin in zoenen,maar dan wel met een grote glimlach op mijn gezicht ; ) Vrolijk groetje van mij,Bea.

  Beantwoorden
 • 3. tobekrijger  |  14 januari 2012 om 12:50

  Mijn jongste broer kreeg eens een trui met een viool, die mijn een-na-jongste broer ook nog gedragen heeft. Met kabels en kruissteken. Mooi dat Joop een hobotrui draagt, een gegeven voor meer muziek meer ritme en melodie in iedere rij. Overigens is hobotrui een woord dat ik genoteerd heb. Te mooi om snel voorbij te laten gaan. Groeten van Tobe.

  Beantwoorden
 • 4. Sabine  |  19 januari 2012 om 14:44

  Tot voor kort Hobo hebben gespeeld, maar nu niet meer weten waarom, lijkt me een van de meest trieste dingen die je kan overkomen… Al opent het blijkbaar wel deuren.

  Het beeld van die trui helpt mij deze middag door, geweldig!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op mijn blog


Ik schrijf korte verhalen als schilderijtjes waar je in wilt stappen.
Of juist uit.


Bedenker van het dagboek van buurtbewoonster Ina Hudt en haar man Gert. Ze maken wat mee!! Of ze doen net alsof. Volg Ina Hudt en blijf op de hoogte. Ook via twttter: @inahudt.

Meest recente berichten


Twitter Updates